Geachte lezer,

Namens de kinderen en het team wens ik u van harte welkom
op de website van Openbare Basisschool Vleuterweide.
Wij zijn een snel groeiende school in de nieuwbouwwijk Vleuterweide.
Op deze site laten we u graag zien waar OBS Vleuterweide voor
staat en wat wij zoal beleven. Wij wensen u veel lees en
kijkplezier !

Rachel Taggenbrock, directeur

Heeft u nog vragen of wilt u een rondleiding op school aanvragen kunt u telefonisch contact opnemen.
Als uw kind al 3 jaar is, of bijna 3 jaar wordt kunt u uw kind aanmelden Ook hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen

Obs Vleuterweide
t.a.v. leerlingadministratie
eunisbloemlaan 52
3452 CB Vleuten

Een formulier voorzien van handtekening mag ook gemaild worden naar info@obsvleuterweide.nl

Telefoonnummers:

Locatie Teunisbloem 030 - 6666406
Locatie Passiebloem 030 - 2682020

of mailen naar directie@obsvleuterweide.nl

Finale A.S.R. Scholen Challenge
Al dat harde werken in groep 6B van de afgelopen tijd heeft zijn vruchten afgeworpen.
"WIJ HEBBEN DE FINALE VAN A.S.R. SCHOLEN CHALLENGE GEWONNEN!"
De prijs van €12,500 is binnen! We zijn beretrots op alle kinderen van groep 6b! Toppers zijn het.

Het was een spannende finale. Alle scholen die mee hebben gedaan, hebben van alles laten zien. Toneelstukjes, powerpoints en filmpjes passeerden de revue. Groep 6b zette een mooie presentatie neer. Een combinatie van feiten, plannen, beeld en een vleugje humor wisten ze de jury in te pakken. Ze kregen pittige vragen van de jury, maar daar lieten ze zich niet door afschrikken. De combinatie van zuinig en duurzaam omgaan met water (waterbesparing) en het investeringsplan (regenwater i.p.v. drinkwater gebruiken om de toiletten door te spoelen) heeft de jury overtuigd.

Het plan is nu om alle kinderen van obs Vleuterweide te inspireren zuinig om te gaan met water. Dit kan door lessen te verzorgen in alle groepen over waterbesparing, de kinderraad in te zetten en beloningen uit te delen.
Wat betreft het investeringsplan heeft de jury echter aangegeven dat ons plan, om regenwater te gebruiken voor het doorspoelen van de toiletten, duurder is dan €12,500. A.S.R. zal binnenkort contact met ons opnemen om ideeën uit te wisselen. We kunnen bijvoorbeeld ook het regenwater opvangen om op ons gezonde plein de planten water te geven. Minder duur en wel zo duurzaam.

Het was een super leuke ervaring en de kinderen hebben er veel van geleerd.

Zomerfeest groot succes!

Op vrijdag 1 juli vierden we op OBS Vleuterweide het jaarlijkse zomerfeest. Ook dit jaar hebben we names de Neenke Egberts Foundation weer geld ingezameld voor een goed doel. Het doel van dit jaar was Stichting Colourful Children, die in Zuid India scholen heeft gebouwd voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze onderwijs volgen. De leerlingen van OBS Vleuterweide hebben allerlei activiteiten bedacht waarmee ze geld konden ophalen. In de school was het een drukte van belang! Het resultaat was fantastisch: aan het eind van de ochtend kon directeur Ringo Janssen een cheque ter waarde van € 2.350,-- overhandigen aan Colourful Children.

Na afloop werden we nieuw opgeleide leerlingmediatoren uit groep 6 in het zonnetje gezet, Alle leerlingen die dit jaar de mediatorentraining hebben gevolgd hebben hum diploma gehaald.

Klik hier voor een filmpje van alle activiteiten.

Uitreiking van de cheque aan Colourful Children

Alle geslaagde leerling mediatoren

Bezoek Kinderraad aan Tweede Kamer
Op woensdag 3 februari heeft de Kinderraad de Tweede Kamer bezocht. We waren uitgenodigd door Tweede Kamerlid Loes Ypma. Hoogst persoonlijk zijn de kinderen door Loes rondgeleid, hebben ze door de plenaire vergaderzaal gelopen, op de blauwe stoelen gezeten, achter de interruptie microfoon gestaan, de stoel van de nieuwe Kamervoorzitter gezien (waarvan zelfs een van de kids wist dat het Khadija Arib is), de Handelingenkamer en de Regentenkamer gezien, de fractiekamer van de PvdA bezocht, en zelfs IN de werkkamer van Diederik Samson gestaan.

Uitgebreid heeft Loes de tijd genomen om met de kinderen in gesprek te gaan en hebben ze haar het hemd van het lijf gevraagd. Zo wilde bv Anisa weten wat Loes van de vluchtelingen problematiek vindt en wilde Lisa weten wat zij ervan vindt dat kinderen met dyslexie niet meer gebruik mogen maken van spellingscontrole bij het eindexamen. Allemaal belangrijke en beladen onderwerpen. In antwoord op hun vragen vertelde Loes o.a. dat zij eerlijke kansen en oog voor onrecht centraal stelt, kritisch kijkt en meedenkt en de belangen van alle Nederlandse burgers voorop stelt. Zo vertelde Loes ook dat zij als kamerlid en woordvoeder jeugdzorg en onderwijs er bijvoorbeeld mede voor heeft gezorgd dat het oordeel van de leerkracht (weer) belangrijker is dan de Cito-eindtoets.

De kinderen hebben haar op hun beurt verteld over de Kinderraad en hun plannen om het speelplein in hun wijk te verbeteren. Keete heeft uitgelegd dat ze bij hun plannen de buurt graag willen betrekken en ze samen afspraken willen maken zodat iedereen er beter van wordt. Mooi was het moment waarop de kinderen haar om advies vroegen om hun plannen te laten slagen…. “verdiep je goed in de problemen die er zijn, onderzoek ze en bekijk waar ze vandaan komen: waarom is het een probleem. Pas als dat echt duidelijk is kun je werken aan de oplossing”.

Maatjesproject met kinderdagcentrum De Ster
Leerlingen van groep 8 van OBS Vleuterweide hebben meegedaan aan een maatjesproject van kinderdagcentrum De Ster, dat ook in het gebouw van de Weide Wereld is gevestigd. In dit prachtige filmpje kunt u zien wat dit project heeft gedaan met onze leerlingen en met de kinderen van De Ster.